Burun Estetiği Ameliyatı (Rinoplasti) olmaya karar verdim. Ne yapmalıyım?

Septum-Deviasyon-Ameliyat-Görseli

Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı olmaya karar verdiğinizde, öncelikle burnunuzun iç ve dışı endoskopik cihazlarla detaylı biçimde muayene edilir. Görülen problemler ve etkileri karşılıklı biçimde değerlendirilir. Yüzünüzün birbirinden farklı açılarda fotoğrafları çekilir ve planlama bu görsellere göre yapılır. Bu görüntüler sayesinde de burun estetik ameliyatından sonra oluşacak görüntü hakkında bilgi sahibi olmanız sağlanır. Yani ameliyat olmadan önce yüzünüzle uyumlu sağlıklı bir burun için fikriniz olmuş olur. Böylece hem ameliyat sonrası oluşacak görüntüyü görmüş olursunuz hem de ne istediğinize daha net biçimde karar verebilirsiniz.

Hastaların ameliyattan bir önceki gün dikkat etmesi gereken şeyler var mı?

Ameliyattan önceki gece yarısından sonra her hangi bir gıda yenilmemeli ve içilmemelidir. Rahat bir uyku hastanın motivasyonunun yüksek olması için önemlidir. Hastanın moralinin yerinde olması hekimi de olumlu yönde etkilemektedir. Bunların dışında hastanın alkol sigara ve aspirin kullanmaması gerekmektedir.

Rinoplasti, kişiye özgü yapılan ameliyatlardır. Herkesin yüz orantısı, kemik yapısı ve problemleri farklıdır bu yüzden estetik bir görünüm de yalnızca o kişiye uygun şekilde yapılmalıdır.

Kocaeli İzmit’te WM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde KBB uzmanı Op. Dr. Selvet Erdoğan ile Rinoplasti ameliyatı hakkında görüşebilir, muayene olabilirsiniz.

Kocaeli’de Rinoplasti alanında uzman bir görüş veya destek almak istiyorsanız:

Web sitemiz: https://opdrselveterdogan.com/

Instagram: op.dr.selveterdogan

adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz.