Başarılı Bir Rinoplasti Ameliyatının Adımları

Başarılı Rinoplasti Ameliyatı Blog Görseli

Rinoplasti ile amaçladığımız; doğal görünen, kişinin yüzüyle uyumlu ve rahat nefes alabilen bir burundur.

Estetik burun ameliyatı bir diğer adıyla rinoplasti tüm dünyada ve ülkemizde oldukça sık tercih edilen estetik operasyonların başında geliyor. Doktorun ortaya çıkan işten memnun olması ve hasta memnuniyetinin sağlanması için dikkat edilmesi gereken önemli adımlar bulunuyor:

  •  

 

Alanında deneyimli hekim,

Ne istediğinden emin olan hasta,

Ayrıntılı ön muayene,

Hekim ve hasta iletişimi.

 

Bu 4 önemli adımın tamamının sağlandığı bir durumda, rinoplasti operasyonunun başarısız olması mümkün değildir. Maddeleri biraz inceleyecek olursak:

Alanında Deneyimli Hekim

Bol bol pratik yaparak, araştırma ve ilgiyle kendisini daima geliştiren hekim deneyim kazanır. Rinoplasti’de en önemli unsur hekimin deneyimli oluşudur. Burun ameliyatları, ciddi bir oranda pratik sahibi olan ve burnun fizyolojik yapısına hakim olan uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir.

 

Ne İstediğinden Emin Olan Hasta

Rinoplasti bir anda veya kısa bir sürede karar verilip yaptırılacak basit bir işlem değildir. Burnun uğradığı değişikliğin, yüzü de değiştirdiğini düşünürsek oldukça kritiktir. Rinoplasti operasyonunu yaptıracak hastanın iyi düşünerek kararını vermesi ve nasıl bir sonuç almak istediğinden emin olması çok önemlidir. Hastanın doğru ve gerçekçi beklentilerle, hem estetik hem de sağlık çerçevesinde uzman bir hekime başvurması gerekmektedir.

 

Ayrıntılı Ön Muayene

Rinoplasti ameliyatından önce; hastanın talepleri doğru biçimde anlaşılmalı, hekim ve hastanın fikir alışverişi yapılmalı ve operasyondan alınacak olası sonuçlar birlikte değerlendirilmeli, ayrıntılı bilgilendirme yapılmalıdır.

Burada en önemli unsur, hastanın burun ameliyatı sonrasında ortaya çıkacak olan sonucu daha iyi gözlemleyebilmesi için farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarla bir burun simülasyonu hazırlanmasıdır. Bu sayede hasta rinoplasti sonrasında burnunun ve yüzünün alacağı şekille ilgili çok daha sağlıklı fikir sahibi olur.

 

Hekim ve Hasta İletişimi

Doğru ve etkili bir iletişim, her alanda başarıyı beraberinde getirir. Rinoplasti operasyonunda hastanın kendini doğru şekilde ifade etmesi ve hekimin de o istekleri anlayabilmesi çok önemlidir. Yapılacak estetik operasyonun eksi ve artılarını, olası sonuçları en ince ayrıntısına kadar hekimin hastasına anlatması işlemin sonucu için de büyük önem taşır. Hastanın hekime güvenmesi, hekimin de hastasına güven vermesi bir ameliyatta olmazsa olmazlar arasındadır.

 

Rinoplasti, kişiye özgü yapılan ameliyatlardır. Herkesin yüz orantısı, kemik yapısı ve problemleri farklıdır bu yüzden estetik bir görünüm de yalnızca o kişiye uygun şekilde yapılmalıdır.

 

Kocaeli İzmit’te WM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde KBB uzmanı Op. Dr. Selvet Erdoğan ile Rinoplasti ameliyatı hakkında görüşebilir, muayene olabilirsiniz.

 

Kocaeli’de Rinoplasti alanında uzman bir görüş veya destek almak istiyorsanız:

Web sitemiz: https://opdrselveterdogan.com/

Instagram: op.dr.selveterdogan adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz.