Hangi Durumlarda Burun Estetiğine İhtiyaç Duyulur?

Rinoplasti, burun yapısında var olan birbirinden farklı problemlerden dolayı uygulanabilmektedir. Sağlık problemlerinden dolayı veya uzman hekim tarafından yönlendirilmeyle rinoplasti yani burun estetiği yapılabilir. Bu yazımızda burun ameliyatı yani rinoplastiye ihtiyaç duyulan durumları sizlerle paylaşmak istedik:

Görünüm

Burnun görünümüyle ilgili memnuniyetsizlikler, rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı için geçerli nedenler arasındadır. Burunda eğri yapı, burun ve burun deliğindeki asimetri, burun kemeri ve çok büyük ya da çok küçük burun gibi görünümler rinoplasti uygulanmasındaki sebepler arasında yer alır.

Nefes Alma Problemleri

Estetik görünümdeki problemlerin dışında, kişiyi burun ameliyatına yönlendiren başka bir sebep ise burnun işlevsel problemleridir. Nefes alma problemini başa sabitlersek, uyku apnesi ve horlama gibi ciddi sağlık sorunları kişinin hayat kalitesini düşürmektedir. Burnun içyapısındaki sorunlar genel olarak burnun dış görüntüsüne de yansıyabilmektedir. Bazen de içyapısında sorun olan burunlarda burun görünümü ideal olabilir.

Yaralanma, Hasar ve Darbe

Buruna alınan darbeler, çarpma ya da kazalar burun yapısında hem içten hem de dışarıdan hasarlara sebep olmaktadır. Düşme ve kaza gibi durumlarda burunda alınan darbeden kaynaklı şekil bozuklukları ortaya çıkmaktadır.

Bahsettiğimiz şekil bozuklukları fiziksel açıdan olduğu kadar sağlık yönünden ve psikolojik olarak ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

Rinoplasti, kişiye özgü yapılan ameliyatlardır. Herkesin yüz orantısı, kemik yapısı ve problemleri farklıdır bu yüzden estetik bir görünüm de yalnızca o kişiye uygun şekilde yapılmalıdır.

Kocaeli İzmit’te WM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde KBB uzmanı Op. Dr. Selvet Erdoğan ile Rinoplasti ameliyatı hakkında görüşebilir, muayene olabilirsiniz.

Kocaeli’de Rinoplasti alanında uzman bir görüş veya destek almak istiyorsanız:

Web sitemiz: https://opdrselveterdogan.com/

Instagram: op.dr.selveterdogan

adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz.