Burun Şeklinin Önemi ve Psikolojik Etkileri

Rinoplastinin Psikoloji Yönü Görseli

Yüzümüz, bir bütünün parçalarından oluşan kusursuz bir birleşim mantığıyla bir aradadır. Burun, yüzün merkezinde yer aldığı için yüz görünümünü önemli ölçüde etkiler. İnsanların en çok dikkat ettiği bölge de böylece burun olarak kabul edilir. Yani yüzümüzün orantısal olarak en önemli yeri burundur. Burun yapısındaki herhangi bir bozukluk, biçimsizlik insanların kafasına en çok taktığı konuların başında geliyor. Burun estetiği de bu sebeplerden dolayı sıkça tercih ediliyor.

Burada insanların psikolojilerine değinecek olursak; özgüven en önemli konularımızdan biri olur. Yüzün tam merkez noktasındaki organımız olan burun, tüm estetik görüntü üzerinde bir söz hakkına sahiptir. Burnunu beğenmeyen, deforme olmuş ya da şekil bozukluğuna sahip olan hastalarımızın özgüven problemleri yaşadığı bilinmektedir. Yalnızca estetik yönünden bile bu kadar etkileniliyorsa sağlık açısından rahatsız eden bir organla yaşamak da özgüveni düşürür.

Rinoplasti ameliyatında ana amaç, sağlıklı nefes alabilen bir burun elde etmektir. Bunun yanında yüz simetrisine ve estetiğine uyacak, yüzün tüm parçalarına yakışacak bir burun yapısına dönüştürmektir. Her ikisini bir arada yaptığımız ameliyatların yanı sıra, yalnızca sağlık için veya yalnızca estetik için de yaptığımız işlemler mevcut.

Rinoplasti ameliyatına hastanın isteği ve ihtiyacına göre, uzun görüşmeler ve planlamalar sonucunda karar verilir. Öncelikle hastanın cinsiyeti, yaşı, sağlık durumu ve istekleri göz önüne alınır. Sonrasında hastanın istekleriyle doktorun yönlendirmesi harmanlanır. Ve tüm planlamaların sonucunda ortak bir noktada buluşularak hem hasta hem doktor memnun şekilde tedaviye başlar.
Tekrar etmekte fayda var; Rinoplasti ameliyatındaki en önemli unsur “sağlık ve denge”. Hastanın öncelikle doğru biçimde nefes alması sağlanır, daha sonra ise burun ameliyatının estetik kısmına geçilir.


Rinoplasti, kişiye özgü yapılan ameliyatlardır. Herkesin yüz orantısı, kemik yapısı ve problemleri farklıdır bu yüzden estetik bir görünüm de yalnızca o kişiye uygun şekilde yapılmalıdır.

 

Kocaeli İzmit’te WM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde KBB uzmanı Op. Dr. Selvet Erdoğan ile Rinoplasti ameliyatı hakkında görüşebilir, muayene olabilirsiniz.

Kocaeli’de Rinoplasti alanında uzman bir görüş veya destek almak istiyorsanız:

Web sitemiz: https://opdrselveterdogan.com/ adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.